NINCS VISSZAÚT

Elkerülhetetlen az éghajlatváltozás!

"Ha kellő erővel csökkentjük a károsanyagkibocsátást, még elkerülhetjük azokat a fordulópontokat, amelyek megállíthatatlanná teszik az elszabadult éghajlatváltozást.”

Sir David Attenborough

VÁLTOZIK A VILÁG

Felelősségünk cselekedni!

"Változik a klíma, és azzal együtt alakulnak át a környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások, mindezek pedig szükségessé teszik a gyakorlati megoldások kidolgozását.”

Nagy István - agrárminiszter

A JELENLEGI MEZŐGAZDASÁG...

...ördögi körbe került.

A termőföldek kimerültek. Ha műtrágyázik lesz termés, ám igen nagy mértékben szennyezi a környezetet. Ha nem műtrágyázik nem lesz termés.

...üvegházhatású gázokat termel.

A műtrágya használattal az egyik legnagyobb környezetszennyező szektor. Ezek a gázok (GHG) a CO2, metán, CH4, N2O, ammónia.

...elavult módszereket használ.

Az eddig használt módszerek juttaták ide a világot. A mai napig nem volt ismert kiugró eredményt adó megoldás.

... működő megoldásokat keres.

Szántsunk? Speciális ekével szántsunk? Ne szántsunk? Műtrágyázzunk? Kevert műtrágyázzunk? Mivel helyettesítsük a műtrágyát?

Szemléletváltásra van szükség!

Az új technológiákat és felhasználásukat újra kell gondolni úgy, hogy könnyen és gyorsan átállható legyen a jelenlegi művelési rendszerről. A szakemberek kutatásaikra alapozva jelenleg a "4R" folyamatot dolgozták ki, mely teljesen új megközelítése az agrár működésnek. 4 pillérből áll és mind a négynek teljesülnie kell ahhoz, hogy lassíthassuk, majd visszafordíthassuk a termőterületek erózióját.

MI IS AZ A "4R"?

RIGHT SOURCE
MEGFELELŐ TÁPANYAGOK
A tökéletes tápanyagok kiválasztása.
RIGHT RATE
RIGHT TIME
RIGHT PLACE

MIK A 4R ELŐNYEI?

Optimalizálható a tápanyag-gazdálkodás.

Csökkentve, vagy nincs kitéve a műtrágya árának ingadozásainak.

Jobb termés-, és talajgazdálkodás.

Magasabb terméshozam, vagy kevesebb tápanyag felhasználás.

Lényegesen kevesebb, vagy ZÉRÓ üvegházhatás keltés.

Jelentősen csökkenthető, vagy MEGSZŰNTETHETŐ a talaj szennyezése.

BEMUTATKOZIK A 100%-BAN MAGYAR

BLOOMAIR
A növények és a fák számára a legfontosabb tápanyagforrást a talaj jelenti. A nem megfelelő szerkezetű és összetételű talajban a gyökerek és talajélőlények nem jutnak megfelelő mennyiségű oxigénhez, vízhez, és tápanyagokhoz.

Mivel a szabadalmaztatott technológia talajbontás mentesen, a talajszemcsék közé porlasztva juttatja le a hatóanyagokat közvetlenül a gyökérzónához. Ebből adódik, hogy a hasznosulásuk kiemelkedő, továbbá drasztikusan lecsökken az üvegházhatásű gázok atmoszférába jutásának a lehetősége.

Az eljárás emeli a termésmennyiséget, a növényeknek javítja az egészségi állapotát, a talajszerkezetet, növeli a talaj vízbefogadó képességét, a bejuttatott anyagok segítségével pedig talajminőséget fejleszt.

A BLOOMAIR TELJESÍTI A "4R" ÖSSZES PILLÉRÉT!

Kellően nagy eloszlásban egyetlen egy lépéssel minden fontos összetevőt bejuttat a megfelelő mélységbe a gyökérzónába.

Tápanyagot, mely nélkül a talaj használhatatlan. Nedvességet, ami elengedhetetlen a mikrobiológiai folyamatok beindulásához, aminek köszönhetően a növény hozzájut a földben lévő tápanyaghoz. Levegőt, mert ha nincs elég oxigén, akkor tömörödött vagy vízben álló talaj esetén, az anaerob folyamatok klímagáz hatású gázokat termelnek. Baktériumokat, amik hiányában a talajban lévő folyamatok a metán feldolgozásának hiánya eredménye képpen N2O-t termelnek (amelyet a növények nem tudnak felhasználni), ennek következtében azok a légkörbe jutnak.

SOKOLDALÚ TECHNOLÓGIA

Környezetvédelem

A precíziós talajtáplálásnak köszönhetően drasztikusan lecsökken az üvegházhatású gázok kipárolgásának a lehetősége.

Növényvédelem

Precíziós kezelésünk hatására a növények stressztűrőbbek,  ellenállóbak a környezeti behatásokra.

Költségcsökkentés

A kezelt területek több termést produkálnak a megszokott mennyiségű tápanyag felhasználásával, vagy kevesebb tápanyaggal ugyan azt az eredményt érik el mint előtte.

Rekultiváció

A szabadalmaztatott technológiával rekultivált terület a kezelés elvégzésének köszönhetően újra mezőgazdasági művelésbe vonható.

KLÍMAVÉDELEM

A földi civilizáció mai formában történő megmaradásának alapköve, hogy folyamatosan haladva elérjük 2050-re a karbonsemlegességet! A Föld bioszférája jelenleg 10 milliárd tonna CO₂-t tud megkötni évente. Ez hatalmas szám DE sajnos eltörpül az emberi tevékenység által kibocsátott 40 milliárd tonna CO₂ mellett! Van tehát egy évi 30 milliárd tonna megoldásra váró problémája az emberiségnek. Ez szám egyértelműen mutatja mekkora feladat előtt áll az emberiség!

Sajnos még mindig nem tudatosult a veszély a társadalom és a döntéshozók fejében. Ezt mutatja, hogy az elmúlt években sorra dőltek meg az éves CO₂ kibocsátási rekordok, a legijesztőbb, hogy a COVID válság idején sem csökkent érdemben a kibocsátása az emberiségnek. A fentieken túl sajnos van még egy probléma, ugyanis a karbonegyensúly elérése sem elegendő a klímaváltozás megállításához. A légkör jelenlegi széndioxid szintje miatt a klímakatasztrófa elkerüléséhez, jelentősen le is kell csökkenteni azt. 
Ekkora méretű és komplexitású feladattal de még csak a töredékével sem kellett megküzdenie az emberiségnek a létezése óta. Az itt felvázolt probléma nehézségi szintjéhez képest a Holdraszállás egy dobozossör kibontásának a szintjén található! Ebben a feladatban mindenkinek össze kell fognia és minden segítséget (tűnjön az bármily kicsinek is) és lehetőséget meg kell próbálnia kihasználni.

A Bloomair technológia lehetővé teszi az elsivatagosodott, degradált és ezért jelenleg már nem művelt területek GHG mentes és víztakarékos zöldítését így VALÓBAN megnövelve a CO₂ elnyelést a légkörből. Megfelelő módszert alkalmazva akár évente 100 tonna/hektár CO₂-t kivonva a légkörből. Ez a teljesítmény legalább matematikai esélyt ad a klímakatasztrófa elkerülésére (az egyéb jelenleg elérhető módszerek használatával sajnos még a matematikai esély sem érhető el).

Mentsük meg együtt a jövőnket!

KÉPGALÉRIA

Érdekli a BLOOMAIR precíziós talajtápláló technológia?